Aanstaande activiteiten

Laden Activiteiten

« Alle evenementen

  • Dit activiteit is voorbij.

Ga je mee op virtuele uitstap rondom Londen? – deel 1

dinsdag 9 februari: 20:00

Twee lezingen door Patricia Gentry-Verhoestraete.

De Vlaamse Patricia Verhoestraete woont in Londen. Ze is japanologe van opleiding en heeft een beroepslicentie van reisgids in de UK, met 20 jaar ervaring, en is houder van de prestigieuze Blue Badge. Door de coronabeperkingen zijn bijna alle groepsreizen ook daar afgeschaft. Maar al haar bekendste reizen gebeuren nu online en het is nu eeen waar genoegen om die virtueel mee te maken met haar als gids.

Ze brengt twee lezingen “op rondreis in de buurt van Londen”, alles met echt prachtige foto’s.

In de eerste lezing op dinsdagavond 9 februari wordt een virtueel bezoek gebracht aan het indrukwekkende Paleis van Hampton Court en zijn historische tuinen, met het verhaal van de Tudor en Stuart koningen.


Langs de rivier de Theems, 20 km ten zuidwesten van Londen ligt dit paleis van Hampton Court. Oorspronkelijk van een kardinaal werd het later in beslag genomen door de beruchte koning Hendrik VIII. Zijn zes vrouwen hebben er allen verbleven en sporen hiervan zijn nog te zien vandaag. We krijgen een virtuele rondleiding in de Tudor keukens, de belangrijkste kamers en de tuinen van dit prachtige paleis, met verhalen en anekdoten over zijn voormalige inwoners.
Bewonder de tijdloze kunstwerken, hoor de verhalen over weelde, intriges en verraad, en huiver bij de legendes over spoken die naar verluidt nog steeds ronddwalen in de gangen van het paleis. We kijken ook naar enkele opvallende kenmerken van de prachtige tuinen rond het paleis en brengen een bezoekje aan het oudste tennis- en steekspelterrein in Engeland, waar Hendrik VIII ooit zijn gasten imponeerde met zijn sportieve geest.

De tweede lezing heeft plaats twee weken later, op dinsdagavond 23 februari. Deze gaat over 500 jaar geschiedenis en de ontwikkeling van de bekendste Engelse tuinen.


Laat je meevoeren in deze virtuele rondleiding over de evolutie van de mooiste tuinen in Engeland door middel van prachtige foto’s en film!
We bekijken enkele mooie domeinen en landhuizen die vandaag beheerd worden door het National Trust en National Heritage in Engeland.
Beginnend met de gestructureerde Tudortuin, waarvan Hampton Court een voorbeeld is, zien we hoe de Europese renaissancetuinen uit Frankrijk en Nederland de Engelse tuinmode sterk beïnvloedden in de 17de eeuw. We zien het ontstaan van de typische Engelse landschapstuinen uit de 18de eeuw, waarvan Capability Brown en William Kent de pioniers waren.
Als typische 19de-eeuwse tuinen kijken we onder ander naar Osborne House, de koninklijke residentie op het eiland Wight aan de zuidkust van Engeland met zijn exotische bloementuinen, aangelegd in opdracht van koningin Victoria en Prins Albert.
Wie vond de eerste grasmaaier uit? We eindigen met een kijkje naar de Engelse volkstuintjes, fenomeen van de 20e eeuw, de tuin aangelegd voor de Olympische Spelen van Londen in 2012 en de hippe daktuinen bovenop de wolkenkrabbers van financiële instellingen in the City of London.
Geniet van de prachtigste tuinen en landhuizen in Engeland en leer iets meer over de meest invloedrijke Engelse tuinarchitecten die deze ontwierpen.

Plaats: wegens de coronabeperkingen kunnen deze lezingen enkel via livestream gevolgd worden, op uw pc, laptop, smartphone, tv.
Als je hiervoor nog geen ervaring hebt, neem dan gerust contact op met Annemie Jasperse (annemie@hupr.org; T. 03 650 10 01) of Robert De Loght (T. 0494 54 27 08).

Als je inschrijft, dan krijg je kort vooraf via je e-mail de link toegestuurd voor deelname.

Mocht er zich die avond zelf nog een probleem stellen, dan mag u altijd Robert De Loght daarvoor opbellen.

 

Prijs per persoon per lezing:   DF-leden € 8;   niet-leden € 12;   <25 jaar € 4.

 

Inschrijven verplicht per e-mail:  via  activiteiten@davidsfondsbrasschaat.be    of    Annemie Jasperse (annemie@hupr.org).

 

Inschrijven en betalen:

  • Alle betalingen gebeuren op rekening BE46 4151 1669 3136 op naam van Davidsfonds Brasschaat, met de vermelding “Londen”.
  • U bent pas ingeschreven wanneer u betaald hebt.

Gegevens

Datum:
dinsdag 9 februari
Tijd:
20:00
Activiteit Categorie:

Locatie

Livestream

Organisator

Davidsfonds Brasschaat
Telefoon:
03 652 12 86
E-mail:
activiteiten@davidsfondsbrasschaat.be
Bekijk de site van de organisator

Gegevens

Datum:
dinsdag 9 februari
Tijd:
20:00
Activiteit Categorie:

Locatie

Livestream

Organisator

Davidsfonds Brasschaat
Telefoon:
03 652 12 86
E-mail:
activiteiten@davidsfondsbrasschaat.be
Bekijk de site van de organisator
© 2021 - Davidsfonds Brasschaat - Webdesign by Benjamin Volpe