Aanstaande activiteiten

Laden Activiteiten

« Alle evenementen

  • Dit activiteit is voorbij.

Komt er een tweede ambtstermijn voor Donald Trump? Een analyse van een ongewoon presidentschap op zoek naar herverkiezing

woensdag 30 september 2020: 20:00

Lezing door Bart Kerremans.

Trumps overwinning in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 8 november 2016 kwam voor de meesten totaal onverwacht, hemzelf incluis. Het leverde een atypisch presidentschap op. Met een president die door een aparte combinatie van kiezers werd verkozen – een deel kiezers die klassiek republikeins zijn en een deel die dat juist niet zijn – en met een opvallende persoonlijkheid, kregen we een onconventioneel presidentschap. De grenzen van de presidentiële macht worden voortdurend afgetast en de traditionele politieke breuklijnen doorbroken.
Vanuit een geheel eigen opvatting kijkt Donald Trump naar de wereld en lijkt daarbij geen enkel risico te schuwen. Een presidentschap ook dat een groot deel van de Republikeinse beleidsagenda heeft gerealiseerd en dat tegelijkertijd de Republikeinse Partij heeft veranderd.
Kan deze president de test van de kiezer (opnieuw) doorstaan of hebben de Democraten hierop een antwoord dat Amerika voldoende kan bekoren?

We zoeken het antwoord door middel van een analyse van dit presidentschap, beoordelen waarom beloftes van 2016 wel en niet werden waargemaakt, en analyseren het Democratische antwoord in de strijd om het Witte Huis in november 2020.

 

Bart Kerremans (1963) is hoogleraar internationale relaties en Amerikaanse politiek aan de KU Leuven. Sinds 2013 is hij decaan van de faculteit Sociale Wetenschappen. Zijn academisch onderzoek richt zich op het extern handelsbeleid van de Europese Unie en de USA. Hij is auteur en editor van verscheidene boeken.

 

Plaats:   Ons Middelheem, Bredabaan 425, 2930 Brasschaat.

 

Prijs:   In voorverkoop:  € 12;   DF-leden € 8;   <25 jaar € 4.   (Aan de kassa € 2 extra).

 

Reserveren:  stuur een e-mail naar activiteiten@davidsfondsbrasschaat.be   of  telefoneer naar Ria Keysers (03 652 12 86)
Om zeker te zijn van een plaats in de beperkte capaciteit van de zaal door de coronaverplichtingen, moet u best altijd vooraf inschrijven voor een lezing, ook als u een 5-beurtenkaart hebt!
Indien de activiteit volzet zou zijn, komt u op de wachtlijst.
Wacht dus met betalen totdat u een bevestiging ontvangen hebt.

Inschrijven en betalen:

  • Alle betalingen gebeuren op rekening BE46 4151 1669 3136 op naam van Davidsfonds Brasschaat, met de vermelding “Trump”.
  • U bent pas ingeschreven wanneer u betaald hebt.

Gegevens

Datum:
woensdag 30 september 2020
Tijd:
20:00
Activiteit Categorie:

Organisator

Davidsfonds Brasschaat
Telefoon:
03 652 12 86
E-mail:
activiteiten@davidsfondsbrasschaat.be
Site:
www.davidsfondsbrasschaat.be

Locatie

Ons Middelheem
Bredabaan 425
Brasschaat, 2930 België
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
woensdag 30 september 2020
Tijd:
20:00
Activiteit Categorie:

Organisator

Davidsfonds Brasschaat
Telefoon:
03 652 12 86
E-mail:
activiteiten@davidsfondsbrasschaat.be
Site:
www.davidsfondsbrasschaat.be

Locatie

Ons Middelheem
Bredabaan 425
Brasschaat, 2930 België
+ Google Maps
© 2021 - Davidsfonds Brasschaat - Webdesign by Benjamin Volpe