Jong Brasschaat Schrijft

Schrijfwedstrijd voor YOUNG ADULTS

Alle info vind je in onze folder die te verkrijgen is bij Standaard Boekhandel en via jongbrasschaatschrijft@davidsfondsbrasschaat.be
Dit boekjaar organiseren Davidsfonds Brasschaat en Standaard Boekhandel Brasschaat weer samen een schrijfwedstrijd voor ‘young adults’ (leeftijd van 16 tot 24 jaar) voor het schrijven van een kortverhaal.  De deelnemers (inwoners uit Brasschaat of leerlingen die naar een Brasschaatse school gaan of zijn gegaan) schrijven een kortverhaal van max. 2000 woorden waarin ze hun creatief schrijftalent kunnen tonen. De wedstrijd start in september en loopt tot 9 maart 2019, waarna de jury zal oordelen over de ingezonden werken.

Dankzij de unieke samenwerking tussen Davidsfonds Brasschaat en Standaard Boekhandel Brasschaat kunnen we een mooi prijzenpakket aanbieden aan de winnaars:

  • 1e prijs MacBook Air en schrijfcursus + boekenpakket + begeleiding naar het uitgeven van een boek door uitgeverij Van Halewijck/Pelckmans + toegangsticket literatuurfestival
  • 2e prijs schrijfcursus + boekenpakket + toegangsticket literatuurfestival
  • 3e prijs schrijfcursus + boekenpakket + toegangsticket literatuurfestival

Via deze website www.davidsfondsbrasschaat.be kan er vanaf 5 april 2019 gestemd worden voor de publieksprijs. Deze wint ook een schrijfcursus/boekenpakket/toegangsticket literatuurfestival.  De prijsuitreiking vindt plaats eind april 2019 in Ons Middelheem en is voor iedereen toegankelijk.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Davidsfonds Brasschaat en Standaard Boekhandel Brasschaat in samenwerking met uitgeverij Van Halewijck/Pelckmans en met steun van de gemeente Brasschaat en uitgeverijen Davidsfonds/SU, Lannoo, VBK, Clavis, Lemniscaat en Overamstel Uitgevers.

Editie 2017-2018

Schrijfwedstrijd voor YOUNG ADULTS

De winnaars:

1ste plaats: “De klokkenmaker” van Eline Mertens

2de plaats: ” De laatste halte” van Zoë Nevelsteen

3de plaats: “Zoals het klokje thuis tikt ” van Benoit Legon

Publieksprijs: “De laatste halte” van Zoë Nevelsteen


Lees alle verhalen hieronder: