Jong Brasschaat Schrijft Schrijfwedstrijd for YOUNG ADULTS

jong brasschaat schrijft
20190426-DSC_0695

Op vrijdagavond 26 april vond in de winkel van Standaard boekhandel de prijsuitreiking plaats van “Jong Brasschaat schrijft”, editie 2019.

Deze schrijfwedstrijd voor young adults (leeftijd van 16 tot 24 jaar) is een organisatie van onze DF-afdeling en Standaard boekhandel Brasschaat.

Zeven kortverhalen werden op de shortlist geplaatst en van 5 tot 22 april kon er op de website van onze DF-afdeling gekozen worden voor de publiekswinnaar. Met 34% van de uitgebrachte stemmen (1284 personen namen aan de stemming deel) werd het verhaal “De kerkklokken luiden” van Constance ter Laak de winnaar.

Ook de jury zette dit verhaal op de 1ste plaats en zo behaalde Constance een dubbelslag.

De 2de plaats was voor Jens van ’t Slot met het verhaal “De pupil”. En op een gedeelde 3de plaats vinden we de verhalen “Een ongewone ontmoeting” van Marieke De Meulenaere en “Een pitabroodje in een pantoffel en een wagen die op kleingeld rijdt” van Anthony Szabo.

Deze verhalen, maar ook de verhalen van de andere genomineerden (Ellen Valkiers, Reinoud Goovaerts en Liana Eelen) kan je op onze website nog lezen. Veel leesplezier!

jong brasschaat schrijft
Organisatie van de wedstrijd

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Davidsfonds Brasschaat en Standaard Boekhandel Brasschaat in samenwerking met uitgeverij Van Halewijck/Pelckmans en met steun van de gemeente Brasschaat en uitgeverijen Davidsfonds/SU, Lannoo, VBK, Clavis, Lemniscaat en Overamstel Uitgevers.

Vorige edities